Menu

Έλληνες και Αρμένιοι συμφώνησαν να προσφέρουν από κοινού στην ιστορία και την παράδοση

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ Η ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ 
ΚΑΙ ΤΟ A.T.C.U. ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε, με τον τρόπο αυτό επικυρώνονται αποφάσεις  και επαφές μεταξύ των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, που αφορούν κοινές πολιτιστικές δράσεις όπως κοινές εκδηλώσεις λαογραφικού ενδιαφέροντος, παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων των δύο φορέων στην Ελλάδα και την Αρμενία, κοινά συνέδρια και  συμπόσια πάνω στην Ιστορία και την παράδοση, κάθε είδους πολιτιστικές δράσεις καθώς και ανάδειξη και προβολή των Ιστορικών μνημείων, των προϊόντων αλλά και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Ακόμη στο πρωτόκολλο συνεργασίας αναφέρονται κοινές μουσειολογικές δράσεις όπως ανταλλαγή εκθέσεων αντικειμένων στα Μουσεία, κοινές παρουσιάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, παντός είδους δράσεις και σύσφιξη σχέσεων, κοινές εκδόσεις, προγράμματα συντηρήσεων υφασμάτων και αντικειμένων. Τέλος κάθε άλλη Πολιτιστική και Ιστορική δράση που θα προωθεί τον Πολιτισμό, την παράδοση και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών των δύο φορέων και τη διάδοση του Πολιτισμού επ΄ ωφελεία της ανθρωπότητας.

Συγκινημένος ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης χαρακτήρισε ιστορική την στιγμή αυτής της συνεργασίας, αφού οι δυο λαοί έχουν πολλά κοινά. Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προέδρου της Αρμενικής Ένωσης Βαρντάν Βαρντανιάν, χαρακτήρισε την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων αρχή μιας εν γένει μεγάλης συνεργασίας. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού της Αρμενίας, προσφέροντας στον κ. Ιωσηφίδη ένα αναμνηστικό δώρο για τα 21 χρόνια της Αρμενικής Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την τελετή ακολούθησε μια μικρή δεξίωση με παραδοσιακές Αρμενικές λιχουδιές και κρασί που έφεραν οι φιλοξενούμενοι.

Τέλος ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε και μια τιμητική διάκριση που ήρθε από την συμμετοχή της Στέγης σε ένα μουσικό cd του μουσικού σχήματος «Τα Φώτα Απέναντι» από τη Μυτιλήνη.  Πρόκειται για ένα cd με τραγούδια και ποιήματα ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Όλα τα τραγούδια του σχήματος είναι προσωπικές ιστορίες από μετανάστες, που τα μέλη του γνωρίζουν προσωπικά και οι οποίοι είτε ζουν ακόμη στη Λέσβο είτε έχουν περάσει από το νησί. Ιστορίες προσφύγων από τη Γεωργία, το Αφγανιστάν, τη Σερβία, την Αλβανία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Νότια Αφρική και την κεντρική Ευρώπη, αλλά και ιστορίες Ελλήνων μεταναστών. Το cd αυτό έγινε χρυσό και το περασμένο Σάββατο εκπρόσωποι του συγκροτήματος βρέθηκαν στη Νέα Καρβάλη για να δώσουν αυτή την διάκριση στην Στέγη Πολιτισμού.

Μάκης Λιόλιος

 

Πηγή: evdomi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter