Menu

ΥΠΕΞ – γενοκτονία Ποντίων: Περασμένα… ξεχασμένα;

Στον παραδοσιακό «χαρτοπόλεμο» επιδόθηκαν για ακόμα μία φορά τα υπουργεία Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας αναφορικά με την επέτειο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ αλλά και από το Οθωμανικό κράτος γενικότερα με μία όμως διαφορά.

Σε απάντηση της τουρκικής ανακοίνωσης με την οποία διαμαρτύρεται για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις απανταχού τον πλανήτη κοινότητες των Ελλήνων και για την υποστήριξη όλων αυτών από το ελληνικό κράτος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας αναφέρει τα εξής… όμορφα:

«Η ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται.

Σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη και την θυσία των Ποντίων.

Ωστόσο, άλλο η Ιστορία και άλλο το παρελθόν, το οποίο δεν πρέπει να σκιάζει την αμοιβαία βούληση να δημιουργήσουμε ένα μέλλον συνεργασίας, φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού για τους δύο λαούς».

Δηλαδή τι ακριβώς υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την ομιχλώδη διαπίστωση ότι άλλο η «ιστορία» και άλλο το «παρελθόν»; Από την διατύπωση της απάντησης καθίσταται σαφές και στον πλέον αδαή με τα της ελληνικής γλώσσας, ότι το ΥΠΕΞ στην ουσία λέει ότι «μπορεί να μας αφανίσατε στο παρελθόν, κάτι το οποίο έχει καταγραφεί στην ιστορία, αλλά βρε αδερφέ, καλή καρδιά, τώρα έχουμε να πούμε άλλα».

Όσο γι’ αυτή την «αμοιβαία βούληση», ούτε λόγος!

Εάν το ΥΠΕΞ δεν προβεί σε διευκρινιστική δήλωση για τη συγκεκριμένη απάντηση εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αντίδραση, αφού στην ουσία και για ακόμα μία φορά προσπαθεί να «κατευνάσει» τους γείτονες μέσω μίας επετείου η οποία δεν σηκώνει το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με τη σημασία της αλλά και μαθήματα που μας έχει διδάξει και όχι να περνάει το μήνυμα «περασμένα ξεχασμένα».

Ούτε «περασμένα» είναι, ούτε «ξεχασμένα», διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε κινδυνεύουμε να βιώσουμε εθνικές τραγωδίες ξανά και τότε τι ακριβώς θα μας λένε από τη Βασιλίσσης Σοφίας; «Εντάξει δεν πειράζει… θα τα βρούμε»;

Σκεφτείτε δηλαδή να έλεγαν το ίδιο οι Ισραηλινοί, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι! Και μετά θέλουμε να κάνουμε πολιτική στη περιοχή…

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΞ: "Παρελθόν η Γενοκτονία των Ποντίων - Τώρα υπάρχει βούληση συνεργασίας με Τουρκία"

Σε μία ακόμη κίνηση ενδοτικότητας προς τους Τούρκους το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται διατεθειμένο να ξεχάσει ακόμη και τη γενοκτονία των Ποντίων προκειμένου να… τα βρει και να συνεργαστεί με την Άγκυρα.

Τι απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στο Τουρκικό που διαμαρτυρήθηκε για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ και το Οθωμανικό κράτος; «Η Ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται. Ωστόσο, άλλο η Ιστορία και άλλο το παρελθόν, το οποίο δεν πρέπει να σκιάζει την αμοιβαία βούληση να δημιουργήσουμε ένα μέλλον συνεργασίας, φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού για τους δύο λαούς», απάντησε ο εκπρόσωπος τους ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας στους Τούρκους.

Με τέτοιο ΥΠΕΞ, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Αβραμόπουλου λέει δηλαδή πώς δεν πειράζει που σφαγιάσατε τους Έλληνες του Πόντου, κάτι που έχει καταγραφεί στην Ιστορία, αλλά αποτελεί παρελθόν. Τώρα ας τα ξεχάσουμε αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε.

Ας ξεχάσουμε μία εθνική τραγωδία για να κάνουμε ταξιδάκια αναψυχής στην Άγκυρα και να λέμε πώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βελτιώνονται.

Που υπάρχει αμοιβαία βούληση συνεργασίας κύριοι του ΥΠΕΞ; Στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στο Αιγαίο; Αν υπάρχει τέτοια βούληση και ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς ασπάζονται το «καζαν-καζαν» του Ταγίπ Ερντογάν (δεν αντέδρασαν άλλωστε όταν τους το είπε κατάμουτρα) οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό ότι απεμπόλησαν κυριαρχικά δικαιώματα.

‘Η μήπως πιστεύουν πώς με τέτοιες δηλώσεις υποταγής στους Τούρκους και προσβολής στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου θα σταματήσει η Άγκυρα να αξιώνει το μισό Αιγαίο; Χθες η τουρκική κορβέτα σε επίδειξη δύναμης «αλώνιζε» στις Κυκλάδες, παραβιάζοντας επι έξι ώρες τα εθνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα ανενόχλητη.

Έτσι χτίζουν οι Τούρκοι την πεποίθηση νίκης, όπως είπαν οι ναύαρχοι Χρηστίδης και Μαζαράκης-Αινιάν, όταν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών λέει, δεν πειράζει που αφανίσατε τους Έλληνες του Πόντου.

Πιστεύαμε πώς τέτοιες ανθελληνικές απόψεις μπορούσαν να εκφράσουν μόνο η Ρεπούση και ο Θεοδωρίδης. Δυστυχώς όμως…

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter