Menu

Η απόφαση του Κογκρέσου για την Γενοκτονία των Αρμενίων εκκρεμεί ακόμη

Του Δημήτρη Λακαφώση Αντιστρατήγου ε.α.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη στα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση και όπως φαίνεται δεν πρόκειται κατά ελάχιστον τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Ούτε οι Δημοκρατικοί – αν και ο Ομπάμα προεκλογικά είχε υποσχεθεί την αναγνώριση – που είχαν την προεδρεία του Κογκρέσου, ούτε και οι συντηρητικοί που τώρα έχουν κερδίσει στις ενδιάμεσες εκλογές Νοε 10 την προεδρεία, φαίνεται να φέρουν το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους προς συζήτηση στο Κογκρέσο.

Η παρούσα περίοδος υπήρξε ευνοϊκή για την υπερψήφιση. Το εβραϊκό λόμπι μετά τις πρόσφατες εντάσεις Ισραήλ και Τουρκίας και το αρμενικό λόμπι, θα ψήφιζαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας. Βλέπουν το ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των  Αρμενίων ταυτόσημες.

Ο ΗΠΑ, όμως, βλέπουν το εθνικό τους συμφέρον να μην εξυπηρετείται στην παρούσα στιγμή αφού έχουν ανάγκη την Τουρκία για την υποστήριξη της στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τώρα στο Ιράκ και αποφεύγουν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και να έλθουν σε αντίθεση με την Τουρκία. Βέβαια, όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς διάφορες δηλώσεις αμερικανών επισήμων οι ΗΠΑ πιστεύουν στην  αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Φαίνεται να γίνεται αυτό κάποτε, αλλά πότε;

 

Πηγή: anparatiritis.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Armenian Times: «Θα επιτεθεί τελικά η Τουρκία στα αεροπλάνα του Στεπανακέρτ;»

Το αεροδρόμιο του Στεπανακέρτ, βρίσκεται στον Αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και έγινε και η αιτία να προκληθεί πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζαν στο Νότιο Καύκασο.

Αρχές του τρέχοντος έτους η Αρμενία δήλωσε πως το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ θα ξανά λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πριν 20 περίπου ημέρες το Αζερμπαϊτζαν απείλησε ανοιχτά την Αρμενία με κατάρριψη …πολιτικών αεροσκαφών που θα πετούν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ!

Η Αρμενία τότε απάντησε πως παρά τις απειλές των Αζέρων, το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ θα ξανά λειτουργήσει κανονικά.

 

Σε σημερινό της δημοσίευμα οι Armenian Times (ΕΔΩ) δημοσιεύουν πως τα έργα περίπου ολοκληρώθηκαν και πως το αεροδρόμιο θα ξανά λειτουργήσει αρχές Μαίου του 2011.

Ωστόσο, το θέμα περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο όταν οι Armenian Times (ΕΔΩ), στις 30 Μαρτίου δημοσίευσαν πως εκτός του Αζερμπαϊτζαν και η Τουρκία απείλησε την Αρμενία με κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών στη περίπτωση που επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απειλή της Τουρκίας διατυπώθηκε μέσω του Πρέσβη της στο Αζερμπαϊτζαν, Hulusi Kilic, ενώ η πηγή πληροφόρησης προερχόταν από το Azerbaijani Press Agency.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και η Μόσχα που αφενός επιθυμεί να τηρήσει τις συμφωνίες με την Αρμενία που περιλαμβάνουν και τη στάθμευση ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της, και αφετέρου να μη δυσαρεστήσει το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο έχει βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις, με έμφαση κυρίως στον ενεργειακό τομέα.

 

 

Πηγή: gdailynews.wordpress.com

Διαβάστε περισσότερα...

H Airzena επιβεβαιώνει το θάνατο των δύο Αρμενίων στη συντριβή αεροσκάφους του ΟΗΕ στο Κονγκό

Δύο Αρμένιοι - πολίτες της Γεωργίας - σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του γεωργιανού αεροσκαφους Airzena Airways, οι οποίοι αποτέλουσαν την αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό. Ο Αναπληρωτής διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Airzena δήλωσε στο δημοσιογράφο του PanARMENIAN ότι ο πιλότος Alexey Hovhannisyan και ο τεχνικός Albert Manukyan είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στη συντριβή.
Όπου πεθάναν πολίτες από διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης την Ρωσία και το Καζακστάν, - μεταξύ των 33 ατόμων που επέβαιναν του αεροσκάφους. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Airzena Airways Nino Giorgobiani επιβεβαίωσε το γεγονός της συντριβής του αεροπλάνου νωρίτερα. "Λόγω της δυνατής βροχής και του ανέμου, το αεροσκάφος χτύπησε στο διάδρομο, έσπασε και πήρε φωτιά, κατά την διάρκεια της προσγείωσης του.
Σύμφωνα με την Giorgobiani, μόνο οι κακές καιρικές συνθήκες θα μπορούσανε να αιτιολογήσουν τον λόγο για την καταστροφή. Έχουμε ήδη για τρία χρόνια υπηρετήσει την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, και στο αεροσκάφος έγινε τελευταία επιθεώρηση στις 22 Δεκεμβρίου, και δεν είχε προβλήματα
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter