Menu

Οι Αρμένιοι θυμίζουν στον Ερντογάν το ποινικό μητρώο της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης

Παραδειγματικό μάθημα ιστορίας σκοπεύουν να παραδώσουν οι Αρμένιοι στους Τούρκους, καθώς με μια καταπληκτική πρωτοβουλία τους ετοιμάζουν να αποστείλουν ένα πρότυπο ενδεικτικό βιβλίο που περιγράφει την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταΐπ  Ερντογάν, καθώς και στον πρωθυπουργό  Αχμέτ Νταβούτολγου και στον υπουργό Εξωτερικών, Meblüt Çavuşoğlu. 

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία και από την εφημερίδα Milliyet, oδιευθυντής του «Αρμενικού Ινστιτούτου και Μουσείου» της αρμενικής γενοκτονίας, Hayk Demoyan, ανακοινώσε ότι θα εκδώσουν ένα καινούργιο τόμο που θα περιγράφει με αποκλειστικές λεπτομέρειες και αδιάσειστες ιστορικές αποδείξεις την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι. Το πιο καταπληκτικό όμως στην ανακοίνωση αυτή, είναι ότι παράλληλα με αυτόν τον τόμο οι Αρμένιοι σκοπεύουν να εκδώσουν και τρία «ειδικά αντίτυπα» τα οποία θα σταλούν με «ειδική» αφιέρωση στους Ερντογάν – Νταβούτολγου - Τσαούσογλου, μια κίνηση που έχει ήδη εκνευρίσει την τουρκική πλευρά. Ο τόμος αυτός είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας έξη ετών ειδικών ιστορικών ερευνητών και περιγράφει με ντοκουμέντα τα γεγονότα της γενοκτονίας από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα και τις αρχές του εικοστού. 

Τα ντοκουμέντα αυτά, όπως αναφέρεται από τον υπεύθυνο του αρμενικού Μουσείου, Hayk Demoyan, προέρχονται από αρχεία των χωρών, Αγγλία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία και Νορβηγία και είναι τεκμηριωμένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αμφισβήτησης τους κατά τις προσφιλείς τουρκικές τακτικές, (όπως επίσης και κάποιων Ελλήνων ανιστόρητων τουρκολάγνων). Το βιβλίο θα είναι γραμμένο στην αρμενική αλλά και στην αγγλική γλώσσα, έτσι ώστε να γίνει προσιτό σε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν την ιστορική πραγματικότητα και τα γεγονότα της γενοκτονίας. 

Η πραγματικά καταπληκτική αυτή ενέργεια των Αρμενίων, θα πρέπει να μας παραδειγματίσει γιατί τα γεγονότα της ιστορίας αναμένουν την δικαίωση τους, ηθική αλλά και πολιτική, όχι μόνο για τους Αρμένιους και την γενοκτονία τους, αλλά και για  την δική μας πλευρά για την μεγάλη γενοκτονία τους Ελληνισμού της Ανατολής. Ο Ελληνισμός αυτός, από 2.500.000 εκατομμύρια που ήταν στα τέλη του δεκάτου ένατου αιώνα σύμφωνα με οθωμανικές απογραφές, με την ελληνική απογραφή του 1928, μετά δηλαδή την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή, απογράφησαν μόλις 850.000 πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο καταγράφοντας ένα οδυνηρό έλλειμμα που προδίδει και μόνο από στατιστικής απόψεως την γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής.

Ας όψονται όλοι αυτοί οι πρώιμοι τουρκολαγνοι που εκτός των άλλων μας έχουν πλημμυρήσει τα τελευταία χρόνια με τα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ της ηλιθιότητας, με κύριο σκοπό φυσικά να ξεχαστούν όλα αυτά τα γεγονότα και οι νεκροί μας πρόγονοι που αναζητούν τουλάχιστον την ηθική του δικαίωση. Ας πούμε ότι οι Αρμένιοι μας δείχνουν σε αυτόν τον τομέα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

 

Πηγή: yiorgosthalassis.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter