Menu

Ένταξη στον Οργανισμό Εμπορίου μετά από 18 χρόνια

Σε συμφωνία Ρωσία-Γεωργία
Σε συμφωνία κατέληξε χθες η Ρωσία με τη Γεωργία, με τη μεσολάβηση της Ελβετίας, για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), μετά από 18 χρόνια.
Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αφού έως τότε «όλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν» σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Σεργκέι Καπανάντζε.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Γεωργία στήριξε το σχέδιο και επιτέλους καταλήξαμε σε συμφωνία», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Μαξίμ Μεντβέντκοφ.
Η Γεωργία, μέλος του ΠΟΕ, είχε θέσει βέτο για την ένταξη της Ρωσίας, αλλά την περασμένη εβδομάδα αποδέχτηκε την «τελική πρόταση» των ελβετών διαπραγματευτών.
Ένας από τους λόγους του βέτο της Γεωργίας ήταν η διαμάχη ανάμεσα στη Μόσχα και το Τμπιλίσι, μετά τον πόλεμο του 2008, για τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας, την ανεξαρτησία της οποίας έχει αναγνωρίσει η Ρωσία.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Հայկական ապրանքա-տեսակները կը ցուցադրուին «Համ եւ կեանք» յունական ցուցահանդէսին

4-6 Նոյեմբեր 2011ին, Մեթամորֆոսիի ԷՔԷՓ ցուցադրութիւններու վայրէն ներս, տեղի կÿունենայ «Համ եւ կեանք» խորագրով ճաշատեսակներու եւ ըմպելիներու նուիրուած ցուցահանդէսը:

Այլոց կարգին ցուցահանդէսին ներկայացուած պիտի ըլլան հայկական սպիտակ եւ կարմիր գինիներ, նուռի գինի եւ այլ տեսակներ, ինչպէս եւ համազգային հռչակի տիրացած «Արարատ» քոնեակը:
Հայկական ապրանքատեսակները Տանիէլ Աբիկեանի յատուկ տաղաւարով ներկայացուած պիտի ըլլան, 4-6 Նոյեմբեր 2011ին:
Բարձրորակ սննդատեսակի եւ առողջապահական օգտակար ապրանքատեսակներու նուիրուած այս ցուցահանդէսը բազմատեսակ ներկայացումներով յատկանշուած պիտի ըլլայ:

(ԷՔԷՓ, Աթէնք-Լամիաս մայրուղիի 12րդ քիլոմեթր, Մեթամորֆոսի)

Ցուցադրութիւնը բաց է առաւօտեան ժամը 11էն մինչեւ գիշերուայ ժամը 8:
Հանրակառքեր տրամադրուած են  երկաթուղիի «Փեֆքաքիա» կայարանէն:
Հեռ. 2109429414 / 6946104928

 

Πηγή: azator.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Το κράτος- φυλακή και ο εκδότης Ραγκίπ Ζαράκολου

Να απελευθερωθεί ο Ραγκίπ Ζαράκολου,

αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων 

και της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων
και των Αρμενίων και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι

 

Το κράτος – πρωτεύουσα των φυλακών του πλανήτη

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια συνεχών δολοφονιών, αγνοουμένων, καταπίεσης, τυραννίας και λευκών κελιών στην Τουρκία.

Η Τουρκία κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών, με κριτήριο τον αριθμό των φυλακών της. Διαθέτει 19 διαφορετικούς τύπους φυλακών, πάνω από 650 φυλακές και δεκάδες φυλακές τύπου F (λευκά κελιά). Συνολικά ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας ξεπερνάει τον πληθυσμό δέκα μεγάλων πόλεων!

Ο Ραγκίπ Ζαράκολου (αριστερά) και ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης (δεξιά) κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου με θέμα “Τρεις Γενοκτονίες. Μια στρατηγική” που πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο πριν (18-19 Σεπτεμβρίου 2010) στην αίθουσα της παλιάς Βουλής Αθηνών

Η Τουρκία έχει φυλακίσει χιλιάδες άνθρωποι για τις ιδέες τους μεταξύ των οποίων 18 δήμαρχοι, 6 βουλευτές και 70 δημοσιογράφοι.

Η επιχείρηση όμως φίμωσης των λαών της Τουρκίας εντάθηκε στις αρχές Οκτωβρίου όταν με πρόσχημα την κρίση στο Κουρδικό ζήτημα, το κράτος- φυλακή ανέλαβε μία νέα εκστρατεία εναντίον των πολιτών που αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

 

Έχει γίνει η σύλληψη χιλιάδων ατόμων στα πλαίσια της υπόθεσης KCK (Ένωση των Κουρδικών Κοινοτήτων) και περισσότερο από εκατό μέλη του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας -BDP, συμπεριλαμβανομένης της καθηγήτριας Δρ. Burbe Iscanli, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του BDP.

Ήδη πέντε Κούρδοι βουλευτές είναι στη φυλακή, η εκλογή ενός έκτου ακυρώθηκε από τις αρχές μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, ενώ η δικαιοσύνη θέλει να φυλακίσει και τους άλλους βουλευτές, δυνάμει του άρθρου 117 του νόμου περί πολιτικών κομμάτων.

Επίσης έγινε η σύλληψη του Ραγκίπ Ζαράκολου, διευθυντή του εκδοτικού οίκου Belge Publishing ο οποίος ηγείται της επιτροπής για την Ελευθερία της δημοσίευσης της Ένωσης Εκδοτών της Τουρκίας (Tyb) του γιου του Cihan Deniz Zarakolu, μεταφραστή έργων όπως «Η Πολιτική Φιλοσοφία» του Thomas Hobbes, όπως και του συγγραφέα Tunc Aziz, γνωστού για το βιβλίο του σχετικά με τη σφαγή των Κούρδων στο Μαράς.

Ο αγωνιστής Ραγκίπ Ζαράκολου

Ο Ραγκίπ Ζαράκολου γεννήθηκε το 1948 στην Πρίγκηπο, την περίοδο εκείνη ο πατέρας του, Ρεμζί Ζαράκολου ήταν ο κυβερνήτης στο νησί. Ο Ζαράκολου μεγάλωσε με μέλη της ελληνικής και της αρμενικής μειονότητας στην Τουρκία και από τα νεανικά του χρόνια έδειξε το ενδιαφέρον του για τους δύο αυτούς λαούς. 1977 ο Ζαράκολου και η σύζυγός του Αισέ Νουρ δημιουργούν τον εκδοτικό οίκο Belge, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Aπό τότε οι εκδόσεις τους έχουν αποτελέσει το επίκεντρο για την τουρκική λογοκρισία και τους νόμους απαγόρευσης κυκλοφορίας. Με την έκδοση των πρώτων βιβλίων, απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του ζεύγους, οδηγήθηκαν στη φυλακή, έγινε κατάσχεση και καταστροφή των βιβλίων, ενώ επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα.

Ο κατάλογος των δημοσιεύσεων περιλαμβάνει βιβλία (μεταφράσεις) της ελληνικής λογοτεχνίας, ανάμεσά τους η Λωξάνδρα, τα «Ματωμένα χώματα» της Δ. Σωτηρίου, για την εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955, για τον Πολιτισμό του Πόντου με συγγραφείς τον Ομέρ Ασάν, τον Γιώργο Ανδρεάδη, βιβλία σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων, βιβλία για τους Κούρδους στην Τουρκία.

Ο Ζαράκολου έχει τιμηθεί από διάφορους φορείς στο εξωτερικό (Διεθνής Ένωση συγγραφέων, Διεθνής Ένωση Εκδοτών, κ.α) για τους αγώνες του για ελεύθερη έκφραση.

Απελευθέρωση του Ραγκίπ Ζαράκολου και όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία

Το τουρκικό κράτος καθημερινά βασανίζει και δολοφονεί αθώους πολίτες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την ώρα που πραγματοποιεί προπαγάνδα για το νέο δημοκρατικό της πρόσωπο, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η συνεχής καταδίκη και καταγγελία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών του κράτους- φυλακή.

Ο Ζαράκολου αποτελεί ένα σημαντικό αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και των άλλων λαών.

Καλούμαστε όλοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφυλακισθεί ο Ζαράκολου.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες Βουλευτές, στα κόμματα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων και εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη.

Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων. Ένας αγώνας που έχει παρελθόν, συνέχεια και συνέπεια, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Η παρουσίαση του κοινού μας έργου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για τη γενοκτονία (Ζαράκολου- Τσετίνογλου- Μαλκίδης, Καβάλα 5 Νοεμβρίου 2011) θα γινόταν με τη δική του παρουσία. Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο για την απελευθέρωσή του, για να συνεχίσει να είναι μαζί μας στον κοινό μας αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

 

Θεοφάνης Μαλκίδης

 

Πηγή: azator.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter